Blog

Mansarda in Stil Modern

2d

bb2

m2

nn1
Secretele stilului modern:

Linii drepte. Aceasta trebuie sa fie mantra voastra: „linii, planuri, unghiuri”. Incepand cu arhitectura si terminand cu obiectele de interior, stilul are o structura tridimensionala a spatiului bine proportionat si foarte curat. Asta nu inseamna ca amenajarea trebuie sa contina doar unghiuri drepte. Puteti ajusta atmosfera interioara cu cateva linii curbe si forme geometrice sferice, insa – evitati lucruri bogat sculptate si decorate.
Culoare simpla. Albul, bejurile, griurile si negrul – reprezinta paleta favorita a stilului modern. Monocromia si gama cromatica in aceleasi tonuri vor scoate in prim plan formele si liniliile caracteristile stilului.
Spatiu deschis. Stilul actual a raspandit popularitatea open-space-urilor. Aceste spatii nu sunt doar niste incaperi mari si goale, de fapt sunt incaperi create asemanator operelor de arta folosind arhitectura si arta moderna caracteristica.Tratarea pardoselei. Daca va place sa mergeti descult, chiar si pe o podea din gresie, atunci acest stil cu siguranta va reprezinta. Stilul modern respinge orice idee de covor din cauza suprafetelor drepte si dure, care ii sunt caracteristice.
Este important sa tratati corect pardoseala, cele mai relevante materiale ar fi lemnul natur (artar sau frasin) sau lemn de culoare inchisa (wenge), piatra naturala, granitul, betonul aparent sau sapa ipoxidica.

Tag-uri: , ,