Blog

Dining + Living in Stilul Loft

sasd

tehss2
f1
22

33

g
Libertatea gandirii, libertatea ideologiei, libertatea in tot – asa este explimat interiorul unui apartament sau case in stil Loft. Loft – nu este doar un stil in design, dar in primul rand este un stil de viata, pe care il aleg foarte putini. Cu toate acestea, cei care vor fi interesati, vor incepe sa studieze in detaliu acest stil caracterizat printr-o atmosfera aerisita si cu o ambianta memorabila.

Stilul Loft se deosebeste de celelalte stiluri prin posibilitatea de a combina noul cu vechi, materiale brute si nefinisate cu materiale high-tech etc. Interiorul acestui stil contine atat pereti nefinisati de beton sau caramida aparenta, pardoseala din scanduri de lemn in combinatie cu cele mai noi tehnologii sau mobilier tapitat din piele sau textile clasice.
Este bine cunoscut faptul ca acest stil a provenit in America. Initial stilul Loft a fost folosit la amenajarea mansardelor, fabricilor abandonatesi a depozitelor care au fost convertite in spatii de locuit. In prezent stilul se potriveste atat la amenajarea unui apartament mic, dar si a unei case la tara.
Cu cat mai simplu cu atat mai bine. Tavanul ideal este vopsit in alb, astfel ofera incaperii o atmosfera aerisita. Peretii pot fi lasati nefinisati: din beton sau caramida aparenta; cel mult pot fi vopsiti in culori uni. In ceea ce priveste pardoseala, nici aici nu ar trebui sa apara probleme: parchet sau scanduri de lemn brut s-ar incadra perfect in ambianta; acestea pot fi vopsite in culorile peretelui sau date cu lac.
Nu exista anumite reguli legate in alegerea pieselor de mobilier. Acestea pot fi diferite ca stil, culoare sau finisaj. Spatiul trebuie sa fie foarte aerisit, de accea nu se exagereaza cu obiecte sau decoratiuni. Acestea se vor folosi in primul rand pentru compartimentarea spatiului.

Tag-uri: , , , , , ,